whatsapp
Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum malzeme kullanılarak diş yüzeylerine uygulanan estetik olarak görüntünün düzelmesini sağlayan kaplama işlemine zirkonyum diş kaplama denir. Taç veya kuron kaplama olarak de bilinir. Çürümüş ve görüntü açısından kötü görünen dişlerin düzeltilmesi için kullanılır. Yapı olarak çok dayanıklı bir malzemedir. Bu nedenle diş kaplama işlemlerinde son yıllarda en sık tercih edilen maddelerden biridir.

    İletişim formu

    Zirkonyum malzeme olarak büyük avantajlar sağlar. Doğal görünümlüdür. Bu nedenle zirkonyum diş kaplama işlemi estetik başarı oranı yüksek bir işlemdir. Diğer tedavi tekniklerine göre daha kısa sürede tamamlanır. Her yaştan hastaya güvenle uygulanabilen bir tekniktir.

    Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

    İşlem öncesinde herhangi bir enfeksiyon riskinin oluşmasını engellemek için ağız içi hijyeni sağlanır. Dişler temizlenir ve diş etleri temizlenir. Temizleme işlemi sonrasında anestezi uygulaması yapılır. Hastanın ağrı ve acı hissetmemesi için anestezi gereklidir.

    Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?

    Mevcut dişler belirli oranda küçültülür ve törpülenirler. Daha sonra ölçü alma işlemi uygulanır. Geçici kaplama işlemi yapılır. Hastanın dişlerine uygun renk seçilir. Ölçüsü alınan zirkonyum diş kaplama modelleri 5 gün içerisinde hazırlanır. Son olarak geçici kaplama modeli çıkarılır ve kalıcı zirkonyumlar diş üzerine yapıştırılır.

    Zirkonyum Diş Kaplama Avantajları Nelerdir?

    Zirkonyum malzeme özelliği açısından hastalara büyük avantajlar sağlar. Bu avantajları sıralayacak olursak:

    • Yarı saydam özelliği olduğu için ışık geçirgenliği mükemmel derecededir ve bu sayede doğal bir görüntü oluşturur.
    • Ağız içerisinde uzun yıllar kalıcıdır ve kolay kırılmazlar.
    • Şekil alması ve beyaz renge dönmesi kolaydır.
    • Metal içermedikleri için insan sağlığını olumsuz etkilemezler ve kanserojen etki göstermezler.
    • Ana dişlere çok benzer, konuşma ve çiğneme fonksiyonunu etkilemezler.

    Sıraladığımız bu avantajlardan yararlanmak için güvenilir ve gerçekten zirkonyum kaplama kullanan kurumlar ile çalışmalısınız. Aksi halde zirkonyum malzeme diye normal kaplama malzemesini kullanabilirler.

    Zirkonyum Diş Kaplama Kimler İçin Uygundur?

    Dişlerinde çürük bulunan, diş rengi açılmayan ve diş şeklinden memnun olmayan herkes için uygulanabilir. İnsan sağlığını tehdit etmeyen bir malzeme kullanılması ve kullanılan ürünün ömür boyu dayanıklı olması nedeni ile tercih edilebilir.

    Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mudur?

    Tedavi olan hastalardan alınan bildirimler yüksek oran memnuniyet gösterir. Bu tedavi tekniğindeki başarı ve memnuniyet oranı diğer kaplama tekniklerine göre daha yüksektir. Hastalar kendi doğal dişlerini ve diş fonksiyonlarını geri kazandıkları için mutlu olduklarını ve herkese tavsiye ettiklerini belirtmektedirler.

    Kaplama Sırasında Ağrı Olur Mu?

    Kapla işlemi öncesinde lokal anestezi işlemi uygulanır. Bu nedenle herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmesi söz konusu değildir. Hastalar ağrı ve acıdan korktukları için kaplama işleminden uzak dururlar. Dişlerin küçültülmesi sırasında dayanılmaz ağrıların oluşacağı düşünülmektedir. Ancak anestezi tekniği sayesinde ağrı oluşmaz.

    Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

    Dişlerin hazırlanması, ölçü alınması ve kaplama modelinin hazırlanması gibi aşamalar dikkate alındığında işlem süresi ortalama 5 gündür. Prova işlemi de sürenin içine dahil edilirse 1 hafta gibi bir sürede tamamlanabilir. Teknolojinin ilerlemesi sayesinde kısa sürede zirkonyum diş kaplama işlemi tamamlanabilir. Hayal edilen estetik gülüş tasarımı tamamlanır. Ortodonti tedavisi ve diğer kaplama teknikleri uzun süre zaman alabilir. Yoğun iş temposu olan ve uzun süren tedaviler için zaman ayıramayan kişiler için tercih edilebilecek mükemmel bir tekniktir.

    Sık sık doktor kontrolü gerektirmediği için de zamandan tasarruf sağlar. Sizlerde uzun yıllar mükemmel dişlere sahip olabilmek için zirkonyum diş kaplama tekniğini tercih edebilirsiniz. Özellikle genç yaştaki hastalara büyük kullanım avantajı sağladığı için sık tavsiye edilir. Doktor kontrolü sonrasında istediğiniz zaman bu işlem için randevu alabilirsiniz.

    Kaplama Ömrü Ne Kadar?

    Tedavi sonrasında hastanın uyguladığı ağız bakımı ve hijyeninin sağlanması ile kaplamanın ömrü uzatılabilir. Genel olarak bakıldığında kaplama modeli ömür boyu kullanılır. Ancak ser ve kabuklu yiyeceklerin ısırılması, alkol ve sigara gibi diş sağlığını bozan maddelerin kullanılması ve düzenli diş fırçalanmaması gibi durumlar kullanım ömrünü kısaltır.

    Kaplama Diş Beyazlatılabilir Mi?

    Diş rengi genetik ve bakım uygulamalarına göre renk değişikliğine uğrayabilir. Düzenli diş fırçalanmasına ve ağız bakımı yapılmasına rağmen dişler istenilen beyazlık seviyesine gelemeyebilir. Böyle durumlarda daha beyaz ve estetik dişlere sahip olmak isteyen kişiler zirkonyum kaplama yaptırarak kalıcı diş beyazlığına sahip olabilirler. Zirkonyum yapısı bakımı ile kolay bozulmayan ve renk değişikliğine uğramayan bir malzemedir. Özellikle yarısaydam olması ve ışık geçirme özelliğinin kuvvetli olması nedeni ile uzun yıllar bembeyaz bir görüntüye sahiptir.

    Kaplama Tedavi Aşamaları Nelerdir?

    Temizlik, ölçü alınması, geçici kaplama ve zirkonyum kaplama olmak üzere dört farklı aşamadan oluşur. Bu aşamalar eksiksiz yapılmalıdır. Özellikle temizlik aşamasında dikkat etmek gerekir. Kaplamanın altında kalan kişinin kendi dişlerinin korunması için çürükler temizlenmelidir. Kaplama takıp çıkarılan bir teknik değildir. Diş üzerine yapıştırıldığı zaman uzun süre kalıcıdır. Bu nedenle kaplamanın altında kalan kişinin kendi dişleri korunmalıdır.

    Kaplama Zararları Nelerdir?

    Kaliteli malzeme kullanılarak doğru ölçüler ile uygulanan kaplamanın herhangi bir zarar yoktur. Ancak el becerisi gelişmeyen hekimler tarafından kalitesiz malzeme kullanılarak uygulanan işlem zararlıdır. Fazla oranda dişlerin küçültülmesi zaman içerisinde hassasiyet ve dişlerin çürümesine neden olur. Bu nedenle doktor seçiminde dikkatli olunmalıdır.

    Kaplama Sonrasında Ne Zaman Kontrole Gitmek Gerekir?

    Kaplama işleminden 1 ay sonra doktor kontrolü tavsiye edilir. Sonraki kontroller 6 ayda bir rutin diş hekimi kontrolü olarak uygulanır. Bu kontrollerde dişlerin durumu, çürüklüğü ve enfeksiyon derecesi kontrol edilir. Erken dönemde tespit edilen sorunlar diş kayıpları gibi ciddi problemler oluşturmadan ortadan kaldırılır.

    Rengi İlerde Değişir Mi?

    Zirkonyum kaplama kaliteli ve iyi bir malzemeden ise renk değişimi olmayan bir maddedir. Tüketilen yiyecek ve içecekler ile rengi değişmez. Düzenli diş fırçalama ve doktor kontrolü gibi kriterler ile dişlerin rengi ömür boyu korunur.  Kaplama işleminin temel amacı beyaz diş görüntüsüne sahip olmaktır. Estetik kaygılar ile uygulanan bir işlem olsa da dişlerin fonksiyonunda da düzelmeler meydana gelir.

    Diş Eti Hastalığı olanlarda Uygulanabilir Mi?

    Diş eti hastalığı olan kişilerde zirkonyum diş kaplama öncesinde mutlaka bu hastalık tedavi edilmelidir. Kaplamanın diş etine bir etkisi yoktur. Ancak diş etinde var olan sorunlar tedavi edilmediği sürece diş köküne iner ve ağız içerisinde yaygın bir sağlık problemine neden olur. Dişlerinin çürümesine ve ilerleyen zamanlarda diş kayıplarını oluşturur. Bu nedenle zirkonyum kaplama öncesinde diş eti problemleri tedavi edilmelidir.

    Zirkonyum Kaplama Dişe Nasıl Tutunur?

    Genellikle zirkonyum diş kaplama modelleri uygun yapıştırıcılar kullanılarak dişe tutturulur. Bu yapıştırıcıların tutma kuvveti çok yüksektir. Kesinlikle müdahale edilmediği sürece düşme ve diş minesinden ayrılma söz konusu değildir.

    Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları 2022

    Kaplama fiyatları belirlenirken bazı kriterler değerlendirilir. Kur farkı, hekimin tedavi ücreti, kullanılan yapıştırıcının kalitesi ve işlem süresi dikkate alınır. Hazırlık aşaması her hastada aynı değildir. Bu nedenle hazırlık aşamasında uygulanan işlemler de işlem maliyetini artırabilir. Dolayısıyla; zirkonyum diş kaplama fiyatları hakkında detaylı bilgi almadan klinik seçimi yapılmamalıdır.

     

    İLETİŞİM BİZE YAZIN